Malzemeler,
- 1,5 bardak sıvıyağ
- 1,5 bardak süt
- 3 yumurta
- 1 y k sirke
- 1 tutam tuz
- 500 gr. ceviz
- 1,5 paket nişasta
- aldıgı kadar un
- 1 paket margarin-2 kaşık teryağ
- 6,5 bardak şeker
- 5,5 bardak su
- 2 dilim limon
- Bir tencereye şekeri suyu limonu koyup kaynamaya alalım.kaynadıktan 15-20 dk. sonra söndürüp soğumaya bırakalım.Bir tezgah üzerine unu havuz yapıp içine yumurtayı,yağı,sütü,sirkeyi ve tuzu atıp kulak memesi kıvamında hamur elde edelim Özleşmesi için 10dk. nemli bir bez altında dinlenmeye bırakalım.
- hamuru dinlendirdikten sonra iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde 40 parçaya bölelim.herbir parcayı bir pasta tabagı büyüklüğünde nişasta ile açalım(10 adet)10 adet gruplar halinde 4 parçaya bölelim.10 adet yufkayı merdane yardımıyla 40-45 cm fırın tepsisi boyutunda açıp tepsiye dizelim.aralarına bolca cevizimizi yayalım.en üste yufka gelmek suretiyle baklavamızı bitirelim.baklava şekli vererek keselim
- bu arada küçük bir tencerede bir paket margarin,2kaşık tereyağını kızdıralım.baklavanın üstüne hiç kuru kalmamak suretiyle yagı dökelim.5 dakika çekmesini bekleyelim.180derecelik fırında yaprakları tel tel olup pembeleşene kadar pişirelim.baklava ılıkken şerbeti yavas yavas üzerine verelim...Afiyet Olsun
2 yorum:
Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. ben blogumda yanlızca tatlı pasta yapıp yayınlıyorum ama yemekler de oldukça hoş görünüyor
bloğuma katıldığınıza çok sevindim çok teşekkür ederim,ayrıca
bloğunuz çok güzel, çok beğendim ,sizinde elinize sağlık,sevgiler :)
Yorum Gönder