Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı çiçek yağı
- 1 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
şurubu için :
:şurubu pişirmeyin soğuk olacak 2 ,5 bardak şeker,3 bardak su Yapılışı : tüm malzemenin hepsini karıştırın, yoğurun sert bir hamur oluyor, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle küçük toplar yapın üzerine hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin 170 derecelik fırında pişirin diğer taraftan şerbeti karıştırıp şekerin erimesini sağlayın fırından çıkardığınız tatlının üstüne yavaş yavaş dökün şerbetini çeken tatlıyı servis yapabilirsiniz afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder