Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 6,7 adet dolmalık biber
- 3,4 adet kırmızı salçalık biber
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- iç malzemesi
- 2 adet domates
- 1 demet maydanoz
- 3 adet orta boy soğan
- 1 kaşık biber salçası
- 2 kaşık domates salçası
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1tatlı kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı nane
- yarım çay bardağı sıvı yağ ( yarısı zeytin yağı )
1 su bardağı tane sunmak 1,5 veya 2 bardak su 1 tatlı kaşığı tuz(üstüne dökülüp bu suyla dolma pişirilecek )
Yapılışı : öncelikle sebzelerimizin hepsi ayıklanıp yıkanır bir kenara çekilir, diğer taraftan iç malzeme hazırlanır , bir tatlı kaşığı tuz ile küçük doğranmış soğan iyice yoğurulur kıyma, ince doğranmış maydanoz kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates sivri biber , baharatlar yağ ve salça ilave edilir karıştırılır ve yoğurulur
yayvan tencereye dizilir arzu ederseniz dolmaların ağız kısmına kapak olarak kırmızı biber koyabilirsiniz tencereye dizilmiş olan dolmaların üstüne bir tabak kapatıp bir kenarda bekleyen sumaklı suyu bir kevgirde süzerek pişmeye hazır olan dolmaların üzerine yavaşça dökünüz önce harlı ateşte bir taşım kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirin( sumaklı su dolmaların yarısını geçmicek şekilde )dökülür piştikten on dakika sonra servis yapılır afiyet olsun
çok lezzetli bir dolmadır
not : iç fazla gelirse sebze ilave edebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder