RSS

9 Aralık 2011 Cuma

CEVİZLİ ŞAMBALİ

www.tips-fb.com
Bilge  hanımın tatlısı  superdi .......
malzemeler
  • 3  çay bardağı şeker
  • 6 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • yarım su bardağı dövülmüş ceviz
şurup için: 8 çay bardağı şeker 5 çay bardağı su
Yapılışı: :malzemelerin hepsi karıştırılır,yağlanmış bir kalıba dökülür 170 derecelik fırında altı üstü pembeleşince    çıkarılıp soğutulur, bu arada şeker ve su kaynatılır şerbet yapılır soğuk tatlımıza sıcak şerbet dökülerek  şerbetin çekmesi beklenilir,  şerbetini çeken tatlımızı dövülmüş ceviz ve hindistan cavizi  ile servis yapabilirsiniz  afiyet olsun 

0 yorum: