RSS

7 Aralık 2011 Çarşamba

ALT ÜST BÖREĞİ

www.tips-fb.com


Malzemeler
  •  1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı su
  • tuz
  • aldığı kadar un
içi için:yarım kg yoğurt .2 yumurta,,2 kaşık un yarım kahve fincanı sıvı yağ
aralarına sürmek için :sıvı yağ
Yapılışı
tezgaha unu döküyoruz ortasını havuz yapıp yağ, tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoru diğer tarafta iç malzemesinin hepsini karıştırıp bir kenara bırakıyoruz yoğurduğumuz hamuru ikiye ayırıyoruz 6,7 adet bezeler yapıyoruz diğer hamuruda aynı sayıda bezeler yapıyoruz bezeleri, un yardımıyla küçük pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz üzerlerine yarım yemek kaşığı sıvı yağ sürüp üst üste  koyuyoruz (en üsteki bezeye yağ sürmüyoruz) iki ayrı bezelerimiz oluyor üst üste koyduğumuz bezelerin birini unlayarak fırın tepsisi büyüklüğünde açıyoruz yağlanmış tepsiye yufkanın uçları dışarıda kalıcak şekilde  seriyoruz yufkanın kenar kısımlarını kaşığın ucuyla yağ döküyoruz içini döküp tepsiye yayıyoruz diğer yuf kayıda açıp en üstüne döşüyoruz alta serdiğimiz yufkanın uç kısımlarını  üst yufkanın üstüne katlayıp kare kare kesip üstüne yumurta sürüp 190 derecelik fırına verin pembeleşip kızarınca fırından alın üstünü örtüp dinlenmeye alın ardından sıcak sıcak servis yapın     

0 yorum: