Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 3-4 kaşık kurutulmuş ekmek
- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı pirinç
- tuz karabiber nane
- 1 kuru soğan
- köfteleri bulamak için 2 kaşık un
- 1 adet limon
- sıvı yağ
- 2 kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı un
Yapılışı
bir tencerede sıvı yağ ve salça konulur kavrulur 5-6 bardak su ilave edilerek kaynamaya bırakılır diğer tarafta soğan rendelenir kıyma konur ekmek,yumurta,pirinç,tuz ve baharatların hepsi karıştırılarak yoğurulur ceviz büyüklüğünde parçalar yapılarak un konulmuş bir tabakta her tarafı unlanarak kaynayan suya atılır bu arada soyulmuş ve doğranmış olan patatesler ve tuz ilave edilir kaynamaya bırakılır patatesler yumuşayınca 1 tatlı kaşığı un ile 1limon suyu sıkılarak yemeğe karıştırılır ve ocak söndürülür kuru nane atılarak servis yapılır afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder