RSS

19 Aralık 2011 Pazartesi

YEŞİL MERÇİMEKLİ BULGURLU PİLAV

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 dolu kaşık tereyağı
  • 1 kaşık sıvı yağ 
  • tuz
  • 4 çay bardağı su
  • Yapılışı 
önce mercimekleri  yıkayıp üstünü örtecek kadar su ile ateşe koyup kaynamaya bırakın pişince suyunu süzüp.beklemeye alın diğer yandan yağı tencereye koyun pirinci ve bulguru  ilave ederek kavurmaya başlayın kavrulan pirinç ve bulgura suyunu tuzunu  ilave edip kaynamaya bırakın, kaynayınca içine  yeşil mercimekleri  atın ve ateşin altını kısın pilav suyunu çekince  ateşi söndürüp demlenmeye bırakın...afiyet olsun

0 yorum: