RSS

20 Aralık 2011 Salı

KESİK KURABİYE

www.tips-fb.com
  • kızımın yaptığı bu kurabiye çok hoşuma gitti ağızda eriyen kıtır kıtır bir kurabiye ,birde hamuru uzun süre buzlukta kalabiliyor.....
Malzemeler
  • 1 adet yumuşak margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • iki renkli isterseniz kakao
Yapılışı :  kakao hariç  malzemenin hepsini karıştırıp yoğurun. kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin , hamuru yumruk büyüklüğünde parçalara ayırıp streçlere sarıp elinizle hamuru kare şekline getirip buzdolabında 1 saat bekletin.  bekleyen hamurun ( yarısına isterseniz kakao koyup kakaolu kurabiyeler yapabilirsiniz, ) her birini bir santimden az incelikte açın, istediğiniz şekilde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  dizin 170 derecelik fırında pembeleşmeden çıkarın, soğumaya bırakın, soğuyan kurabiyeleri servis yapın afiyet olsun....

0 yorum: