Malzemeler
- 500gr buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
- 1 ,5 kg şeker
- yarım su bardağı konserve mısır
- 1 portakal kabuğu küçük doğranmış
- 1 elma küçük doğranmış
- nişasta,bir fiske tuz,
Yapılışı Kuru olan malzemeleri akşamdan güzelce ıslatalım
Hepsini ayrı ayrı düdüklü tencerede pişirelim pirinç ve kayısı üzümleri tencerede kaynatalım çok ezilmesinler diye pirinçide iyice özleşmiş olarak pişirelim Bütün malzemeleri büyük bir tencere içine alıp hafif sulu kıvamda kısık ateşte kaynatıyoruz Bir çay kaşığı nişastamızı bir bardak suda ezip tencereye katıyoruz bu arada şekeri ve haşlanmış suyu süzülmüş portakal kabuklarını üzüm kayısı ve bir çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz
Bir müddet daha kaynatıp aşuremizi servis tabaklarına alıyoruz
Servis tabağına aldığımız aşureyi susam ,ceviz ve tarçınla süsleyip afiyetle yiyoruz
0 yorum:
Yorum Gönder