RSS

10 Aralık 2011 Cumartesi

AŞÜRE

www.tips-fb.com
Malum aşure ayındayız, bereket dolu bir ay hepimize  hayırlı olsun. bugün görümceme gittim aşure yapmış bende  hiç kaçırmadım resmini cektim, ilerleyen zamanlarda bende aşure pişiricem o zaman size aşamalı resimleyerek tarifini vermeye çalışı cam şimdi görümcemin tarifini verelim
Malzemeler
  • 500gr buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı kuru kayısı 
  • 1su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
  • 1 ,5 kg şeker
  • yarım su bardağı  konserve  mısır
  • 1 portakal kabuğu küçük doğranmış
  • 1 elma küçük doğranmış
  •  nişasta,bir fiske tuz,
  süslemek için :tarçın ,susam, ceviz kırığı,nar
Yapılışı Kuru olan malzemeleri akşamdan güzelce ıslatalım
Hepsini ayrı ayrı düdüklü tencerede pişirelim pirinç ve kayısı üzümleri tencerede kaynatalım çok ezilmesinler diye  pirinçide iyice özleşmiş olarak pişirelim Bütün malzemeleri büyük bir tencere içine alıp hafif sulu kıvamda kısık ateşte kaynatıyoruz Bir çay kaşığı nişastamızı bir bardak suda ezip tencereye katıyoruz bu arada şekeri ve haşlanmış suyu süzülmüş  portakal kabuklarını  üzüm kayısı ve bir çay kaşığı tuzumuzu ekliyoruz
Bir müddet daha kaynatıp aşuremizi servis tabaklarına alıyoruz
Servis tabağına aldığımız aşureyi susam ,ceviz ve tarçınla süsleyip afiyetle yiyoruz

0 yorum: