Malzemeler
- 350 veya 400 gr kıyma
- bir orta boy kuru soğan
- 1çay bardağı pirinç
- 1tepeleme kaşık galeta unu veya kurutulmuş bayat ekmek
- tuz, karabiber
- 1yumurta
- yarım demet maydonoz
- kızartmak için sıvı yağ
- 1yumurta
- galeta unu
öncelikle pirinçler haşlanır (evde kalmış pilavdan da olabilir ) soğan robottan çekilir veya rendelenir bir tavaya alınarak sıvı yağ ilavesiyle kavrulur ardından kıymanın yarısı konularak kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur tuzu, karabiberi konulduktan sonra ocak söndürülür soğumaya bırakılır soğuyunca diğer kıyma ekmek içi ,yumurta ve pirinçler ilave edilir yoğurulur elimize limon dan biraz küçük parçalar alınır köfte şekli verilerek önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılır yanında pilav, patates kızartması veya salata ile yenilir afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder