skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 150 gr kuzu ciğeri
- 1adet soğan
- 1kaşık dolu tereyağı
- ciğerleri kavurmak için 1 kaşık sıvı yağ
- 2 kaşık fıstık
- 1 veya 2 kaşık kuş üzümü
- tuz ,karabiber, yeni bahar
- maydanoz
Yapılışı: pirinçleri yıkayın sıcak ve tuzlu suda 10 dakika bırakın kuş üzümlerini sıcak suya koyun ,bir tencereye yağı .fıstıkları koyup pembeleşmeye başlayınca soğanları ilave edin, soğanlar pembeleşince pirinçleri koyup kavurun ,diğer yandan küçük doğranmış olan ciğerleri ayrı bir tencerede kavurup pirinçlerin içine ilave edin, tuzunu baharatlarını üzümü 2,5 bardak suyunu da koyduktan sonra önce harlı sonra kısık ateşte ağır ağır pişirin inmesine yakın ince kıyılmış maydanozunu ilave edip ocağın altını söndürün 10 dakika demlendikten sonra servis yapın afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder