RSS

17 Aralık 2011 Cumartesi

VİŞNELİ CHEESECAKE

www.tips-fb.com
Malzemeler
alt tabanı için malzemeler
  • 1 paket eti  burçak
  • yarım paket pötibör
  • 60 gr margarin
  • krema için malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 200 gr labne peyniri
  • 1 paket vanilya
üzerinin sosu için
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 3 bardak su
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 kahve fincanı şeker
yapılışı : margarini eritin.bisküvileri robottan çekip un haline getirin karıştırın varsa kelepçeli ,kalıba yoksa yuvarlak borcama iyice üstüne ellerinizle  basarak  yerleştirin, buzdolabına koyun, krema malzemelerinin hepsini derince bir kaba koyun mikserle hafifçe karıştırıp,buzdolabında bekleyen bisküvilerimizin üstüne döküp, 160 derecelik içi su dolu bir fırın tepsisinin içine oturtup  fırına verelim 50 dakikada ağır ağır pişirelim, piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakalım, bu arada üzerinin sosunu yapalım, vişne suyunu, suyu,şekeri ve nişastayı karıştırıp ateşe koyalım,koyulaşmaya başlayınca ocağı söndürüp soğumaya bırakalım ,bu arada fırından  çıkarıp soğuttuğumuz kekin üzerine vişne tanelerimiz var ise koyalım yok ise gerek yok,soğumuş olan sosumuzu pastamızın üzerine dökelim buzdolabına koyalım, ( bir gece buzdolabında kalırsa daha güzel oluyor ) afiyet olsun


0 yorum: