Malzemeler
- 1 tane küçük boy karnabahar
- 2 adet yumurta
- yarım su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- tuz arzu ederseniz pul biber
- 1 küçük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak ( ben koymadım )
- kızartmak için sıvı yağ
- Yapılışı: öncelikle karnabaharların, çiçek kısımlarını ayıklayıp,yıkayın su doldurulmuş bir tencereye tuz ilavesiyle kaynatın fazla yumuşamamasına dikkat edin ,bir kevgire alarak süzün diğer tarafta yumurtayı,sütü unu ve tuzu iyice boza kıvamında çırpın süzülmüş olan karnabaharları önce hazırlamış olduğumuz sosa sonra ocağa koyduğumuz yağda pembeleşene kadar kızartın yağını süzerek servis tabağına alın,sarımsaklı yoğurt ile servis yapın afiyet olsun...)
0 yorum:
Yorum Gönder