RSS

10 Aralık 2011 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEK

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kaşık dolusu salça
  • 2 silme kaşık un
  • tuz ,sıvı yağ
Yapılışı :
mercimekler bir güzel yıkanır ,üstünü örtecek kadar su ile haşlanır  ( kara suyu gitsin diye ) haşlandıktan sonra suyunu süzün, sıcak su koyarak tekrar ateşe koyun ,soğanı yemeklik doğrayarak mercimeğin içine atıp kaynamaya bırakın  kaynadıktan sonra ocaktan alıp ayrı yerde sıvı yağın içine un koyarak un kokusu gidene kadar kavurun,  ardından salçayı ilave edin ,suyunu ,mercimeğini ve tuzunu da koyduktan sonra kaynamaya bırakın  bu arada  kaynayıncaya kadar  karıştırmayı unutmayın dibi tutabilir su ilave etmek isterseniz suyunu koyabilirsiniz yemeğiniz piştikten sonra söndürüp arzu ederseniz acı pul biber ile servis yapabilirsiniz yemeği tabağınıza koyduktan sonra yarım yemek kaşığı sirke ile denemelisiniz değişik bir tat veriyor afiyet olsun

0 yorum: