- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 kaşık dolusu salça
- 2 silme kaşık un
- tuz ,sıvı yağ
mercimekler bir güzel yıkanır ,üstünü örtecek kadar su ile haşlanır ( kara suyu gitsin diye ) haşlandıktan sonra suyunu süzün, sıcak su koyarak tekrar ateşe koyun ,soğanı yemeklik doğrayarak mercimeğin içine atıp kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra ocaktan alıp ayrı yerde sıvı yağın içine un koyarak un kokusu gidene kadar kavurun, ardından salçayı ilave edin ,suyunu ,mercimeğini ve tuzunu da koyduktan sonra kaynamaya bırakın bu arada kaynayıncaya kadar karıştırmayı unutmayın dibi tutabilir su ilave etmek isterseniz suyunu koyabilirsiniz yemeğiniz piştikten sonra söndürüp arzu ederseniz acı pul biber ile servis yapabilirsiniz yemeği tabağınıza koyduktan sonra yarım yemek kaşığı sirke ile denemelisiniz değişik bir tat veriyor afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder