RSS

9 Aralık 2011 Cuma

MEYVELİ PASTA

www.tips-fb.com




Malzemeler
  • 5 adet yumurta (yumurta küçükse )6 adet
  • 1,5 su bardağından biraz az şeker
  • 2 su bardağından az un
  • 1 kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su ( şekerin erimesi için )
 önce pandispanyayı yapalım dikdörtgen borcamı yağlayalım bir kenara çekelim bir kabın içine yumurtaların  beyazını koyup bir fiske tuz ile birlikte krem şan ti kıvamında oluncaya kadar mıksırla çırpalım ayrı bir kapta  yumurtanın sarısını aynen beyazı gibi şeker ve sıcak su ile birlikte açık sarı oluncaya kadar çırpıp  yumurtanın akını bir tahta kaşıkla yavaş yavaş sarısına ilave edelim hepsini birlikte karıştırıp un ve kabartma tozu ilavesiyle borcama döküp 190 derecelik fırına verin 15 dakika sonra kabarıp pembeleşince bir bıçak ile kontrol edip piştiyse fırından çıkaralım soğumaya bırakalım
Kremanın malzemeleri
1 kg süt 4 yemek kaşığı tepeleme un,6,7 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı labne peyniri ( 100 gr ) vanilya
1 paket krem şan ti
1 bardak süt
arzunuza göre taze meyve
Yapılışı
vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup kaynatın koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakın soğuyunca labne peynirini ve vanilyayı atıp mıksırla iki dakika kadar çırpın ve soğutun bu arada bekleyen pandispanyayı  alıp ortadan ikiye bölün ( bölmek için makara ipi kullanabilirsiniz ) içine bolca kremayı sürün istediğiniz meyveleri küçük doğrayın ( ben 1 kivi 1 muz kullandım ) kremanın üstüne serpiştirin pastanın diğer yarısını üstüne kapayın kalan kremayla kaplayın, ayrı bir yerde 1 paket krem şan tiyi çırpın üstüne krema pompası varsa içine doldurup şekillendirerek süsleyin renk vermek istiyorsanız krem şan tinin içine vişne tozu aroması  çok az katıp rengini ayarlayabilirsiniz afyet olsun
not: ben iki pandispanya yaptımve üst üste koydum

0 yorum: