- 5 adet yumurta (yumurta küçükse )6 adet
- 1,5 su bardağından biraz az şeker
- 2 su bardağından az un
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sıcak su ( şekerin erimesi için )
Kremanın malzemeleri
1 kg süt 4 yemek kaşığı tepeleme un,6,7 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yemek kaşığı labne peyniri ( 100 gr ) vanilya1 paket krem şan ti
1 bardak süt
arzunuza göre taze meyve
Yapılışı
vanilya ve labne peyniri hariç tüm malzemeyi bir tencereye koyup kaynatın koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakın soğuyunca labne peynirini ve vanilyayı atıp mıksırla iki dakika kadar çırpın ve soğutun bu arada bekleyen pandispanyayı alıp ortadan ikiye bölün ( bölmek için makara ipi kullanabilirsiniz ) içine bolca kremayı sürün istediğiniz meyveleri küçük doğrayın ( ben 1 kivi 1 muz kullandım ) kremanın üstüne serpiştirin pastanın diğer yarısını üstüne kapayın kalan kremayla kaplayın, ayrı bir yerde 1 paket krem şan tiyi çırpın üstüne krema pompası varsa içine doldurup şekillendirerek süsleyin renk vermek istiyorsanız krem şan tinin içine vişne tozu aroması çok az katıp rengini ayarlayabilirsiniz afyet olsunnot: ben iki pandispanya yaptımve üst üste koydum
0 yorum:
Yorum Gönder