- 2 veya 3 kabak
- 1 soğan
- 1 yumurta
- 4 adet taze soğan
- maydanoz,dereotu
- yarım veya 1 bardak un
- karabiber,tuz,nane
- arzuya göre pul biber
Yapılışı
Kabağı temizleyip rendeleyin tüm malzemeleri derin bir kaba koyun ince kıyılmış maydanozu,dereotunu ve rendelenmiş kuru soğanı karıştırın unu yavaş yavaş ilave edip çok sulu olmayan bir hamur elde edin (kaşıktan akmasın) çok koyu olursa biraz su ilave edebilirsiniz un ilave ederseniz pişerken yağını daha az çekiyor daha güzel oluyor kızan yağa kaşık kaşık koyun kenarlarını kaşığın ucuyla düzeltip üstüne basarak yayın pembeleşince tavadan alıp kağıt peçete üzerine koyun yoğurt ile servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder