skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1su bardağı soda
- 3 yumurta
Yapılışı : yufkaların birini yağlanmış tepsiye döşeyin kenar kısımları dışarıda kalsın,diğer yufkaların dördünüde ince şeritler halinde kesip üçe bölün sıvı yağ, süt soda ve yumurtaların hepsini karıştırın bu harçı ,üç kat aralarına,önce harçtan sonra peynirli karışımdan koyun( kıymalıda ) olur,en üste sıvı karışımı dökün tepsiye serdiğimiz tek yufkanın kenarlarını üstüne kapatın kalan sıvı karışımı üstüne dökerek kare kesin bir kenara çekip bekletin iyice sıvı harcı çeksin diye 10, 15 dakika beklettikten sonra 190 derecede ısıtılmış fırında pişirin isterseniz üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder