RSS

28 Aralık 2011 Çarşamba

SU BÖREĞİ

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı soda
  • 3 yumurta
  • iç harcı için 
  • peynir.
Yapılışı : yufkaların birini yağlanmış tepsiye döşeyin kenar kısımları dışarıda kalsın,diğer yufkaların dördünüde ince şeritler halinde kesip üçe bölün  sıvı yağ, süt  soda ve yumurtaların hepsini karıştırın bu harçı ,üç kat aralarına,önce harçtan sonra peynirli karışımdan  koyun(  kıymalıda ) olur,en üste sıvı  karışımı dökün tepsiye serdiğimiz tek yufkanın  kenarlarını üstüne kapatın kalan  sıvı  karışımı üstüne dökerek kare kesin bir kenara çekip bekletin iyice sıvı harcı çeksin diye 10, 15 dakika beklettikten sonra 190 derecede ısıtılmış fırında pişirin isterseniz üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz

0 yorum: