skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 250 veya 300 gr kıyma ( kişi sayınıza göre )
- 1 adet orta boy soğan
- 3,4 kaşık rondodan çekilmiş bayat ekmek
- 2 kaşık süt yoksa su
- tuz, karabiber, nane arzunuza göre baharatlar
- bir tutam maydanoz
- mantar,varsa kırmızı ve yeşil biber
- 2 domates
- 1 kaşık salça
Yapılışı :kıyma malzemesinin hapsini yoğurun ( soğanı robottan çekin ) mantar büyüklüğünde köfteler yapın,sıvı yağıyla yağlanmış borcama mantarları yıkadıktan sonra dizin üstüne yaptığınız köfteleri yerleştirin ,biberleri kesip üzerlerine koyup fırına verin 10 ,15 dakika fırında pişen köfteleri kontrol edin mantar ve köfteler piştiyse fırından alın .domatesleri robottan çekip salçayla biraz su ilavesiyle karıştırıp köftelerin içine yavaşça döküp tekrar fırına verin sos pişince arzu ederseniz üstlerine kaşar rendesi koyabilirsiniz .afiyet olsun. mantar sevenler için çok lezzetli bir yemek ....
0 yorum:
Yorum Gönder