Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 10 çorba kaşığı un
şerbetimizin malzemeleri
4 su bardağı şeker4 su bardağı su
yarım limon
Yapılışı : yağı ertin ,tüm malzemeyi karıştırıp bir güzel yoğurun kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ( ,un az gelirse ilave edebilirsiniz ) hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top yaparak önce 3 kaşık süte ardından haşhaşa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin 170 derecelik fıırıda pişirin ,bu arada şerbet kaynatılır ve soğutulur fırından çıkarılan tatlımız sıcak, şerbetimiz soğuk, olarak tatlımızın üzerine dökülür soğuduktan sonra servis yapılır afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder