RSS

19 Aralık 2011 Pazartesi

SOĞAN DOLMASI

www.tips-fb.com
bugün ne yemek yapacağım diye düşünürken aklıma soğan dolması geldi  çünkü evimde çok iri soğanlar vardı onları değerlendirme adına bu yemeği yapmak istedim ilk defa yapıyorum ben çok beğendim umarım sizde beğenirsiniz......



Malzemeler
  • 7, 8  tane iri kuru soğan
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 bardak pirinç ( siz soğanların çokluğuna göre göz kararıyla ayarlayın )
  • salça .tuz ,karabiber, nane arzunuza göre pul biber
  • maydanoz ,dereotu
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 kaşık sıvı yağ 1 kaşık tereyağı
Yapılışı : soğanların baş kısmını  keserek dış kabuklarını  ayıklayın, üzerini geçecek kadar su doldurup ateşe koyun soğanlar  kaynayıp yumuşayınca ateşten alıp suyunu süzün ve soğumaya bırakın . bu arada iç ini hazırlayın kıyma,pirinç,rendelenmiş soğan,ince kıyılmış maydanoz,ılık su, tuz ve baharatların hepsini karıştırıp yoğurun .soğanları ikiye keserek her bir yaprağını ayırarak zarlarını çıkaralım ( kendiliğinden çıkıyor ) iç harcını koyup rulo yaparak saralım .tencereye sıkıca sıralayalım ,tüm malzemeyi sararak bitirelim ayrı bir kasede salçayı sulandıralım tuzunu atıp dolmaların üzerine dökelim tereyağınıda ilave edip  üstünü hafif geçecek kadar su ilavesiyle önce harlı ateşte sonra kısık ateşte ağır ağır pişirelim soğanlar yumuşayınca ocağı söndürelim soğumaya bırakalım servis yaparken nane ve limon ile servis yapalım afiyet olsun ..

0 yorum: