- 1 yumurta
- 1 kahve fincanı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kuru maya
- bir fiske tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- içi için
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 kahve fincanı tarçın
- 100 gr margarin
- üzerine sürmek için yumurta sarısı
- üzerine serpmek için pudra şekeri
Yapılışı
yumurta,şeker,süt,maya,tuz,yağ ve unu karıştırıp yoğurup bir kenara çekip 30 veya 40 dakika dinlenmeye bırakın diğer tarafta margarini ,tarçını ,şekeri karıştırıp kısık ateşte eritin, dinlenen ve mayalanan hamuru ikiye bölün, birini merdaneyle dikdörtgen açın resimde görüldüğü gibi tarçınlı karışımın yarısını yufkanın içine sürün sıkı rulo yapın rulodan önce ve şeklinde sonra a şeklinde verevine üçgen parçalar kesin parçaların tam ortasına bir kaşığın sapını iyice bastırın ortaya bastırınca kenar katları kat kat yukarı çıkıyor ve resimdeki şekil oluyor yağlanmış tepsiye dizip 15 dakika mayalanmaya bırakın mayalanan hamuru 175 derecelik fırına verin pembeleşince fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpip servis yapın afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder