RSS

26 Aralık 2011 Pazartesi

PATLICAN MUSAKKA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2adet bostan patlıcanı ( daha yumuşak lokum gibi oluyor )
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet domates ( biri içine diğeri üstüne )
  • 1 kaşık salça
  • 2 ade tyeşil biber biri üstüne biri içine)
  • sıvı yağ ,tuz ,karabiber
  • maydonoz
Yapılışı : patlıcanları alacalı soyup ikişer parmak küp halinde kesin, tuzlu suda 15 dakika bekletin, suyunu süzüp bir kağıt havluyla kurulayıp kızartın, kızarttıktan sonra bir kevgire alın ( yağı süzülsün diye) düğer taraftan soğanları ve biberleri  küçük doğrayıp, cok az yağda kavurun soğanlar pembeleşince kıymayı ilave edin, iki üç dakika sonra salçayı karıştırıp kabukları soyulmuş küp küp dğranmış olan domatesleri ilave edin, tuzunu ve karabiberinide koyduktan sonra domatesler pişip eriyince 1 bardak suyunu ilave edin bir taşım kaynadıktan sonra ocağı söndürün,kızarmış olan patlıcanları bir fırın kabına tek sıra halinde yerleştirin üstüne kıyma sosunun bir kısmını dökerek yayın, tekrar  patlıcan koyup üstüne kıymasını döküp domates ve biberlerle süsleyin suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz ,180 derecelik fırında 20 ,25 dakika pişirin servis yaparken kıyılmış maydonoz ile servis yapın afiyet olsun  ...)

0 yorum: