skip to main |
skip to sidebar

Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 adet yumurta
- 2 bardak su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tu
- aldığı kadar un
ara katlar için 250 gr margarin, 1 kutu nişasta üzerine sürmek için yumurta
İç malzemesi
- 250 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 kaşık salça
- maydanoz, tuz, karabiber
- sıvı yağ
- arzu ederseniz 2tane haşlanmış patates
Yapılışı öncelikle kuru soğan küçük doğranır sıvı yağ ile birlikte ateşe konur kavrulur ardından kıyma ilave edilir kıyma kavrulunca salça ve rendelenmiş domates konur tuzu .karabiberde ilave ettikten sonra iyice suyu çekinceye kadar kavrulur ve söndürülür bir kanarda soğumaya bırakılır hamurun tüm malzemeleri karıştırılır yoğurulur 5 - 10 dakika dinlenmeye bırakılır hamur dinlendikten sonra 24 bezeye ayrılır her biri küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişasta ile açılır diğer tarafta margarin eritilir içlerine sürülür 2 tane üst üste konulur bohça gibi katlanır (12adet) buzdolabına konulur 15 dakika bekletilir dolaptan alınıp merdaneyle yemek tabağı büyüklüğünde açılıp tekrar margarin sürülür buzdolabına konur 15 dakika bekletildikten sonra hamur dikdörtgen şekline yakın fırın tepsisi boyunda açılıp kenar kısmına iç harcını koyup yuvarlayıp rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip zevkinize göre kesin üzerine yumurta sürüp 190 derecelik fırına verin afiyetle yiyin
Not.: arkadaşlar fırınımın azizliğine uğradım malesef böreklerimi biraz yaktım
0 yorum:
Yorum Gönder