Malzemeler
- 1çorba kasesi pirinç
- yarım haşlanmış tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- tuz arzunuza göre karabiber
- 2 çorba kasesinden az su
- 1 kaşık tereyağı ,
- 1 kaşık sıvı yağ
Yapılışı
pirinç yıkanır ılık suya konur sıvı yağ ile tereyağı eritilir robottan çekilmiş soğan konularak kavrulur haşlanmış olan tavuk etleri doğranarak soğanlar ile birlikte kavrulur pirinçler süzülür yağa ilave edilir bir iki çevrildikten sonra suyu ilave edilir.kısık ateste pilav suyunu çekince,ocağın altı söndürülerek demlenmeye bırakılır demlendikten sonra servis yapılır afiyet olsun
2 yorum:
Bircan Hanım,
keşke "düşük ateşte" deseydiniz. Acemiler dibini tutturacaklar... :)
Saygılarımla...
haklısınız hemen düzeltiyorum.blogum yeni oldugu için acemiliğime verin :)uyardıgınız için tesekkür ederim
Yorum Gönder