skip to main |
skip to sidebar
- 2 bardak tel şehriye
- 2,5 bardak su
- 1 tavuk göğsü
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- yarım su bardağı mısır
- yarım su bardağı haşlanmış mantar veya konserve
- 6,7 tane kornişon turşu
- 3,4 tane taze soğan, arzunuza göre dereotu
- nar ekşisi ,limon tuz ,zeytin yağ
Yapılışı : tel şehriyeleri yağ koyup kahverengi olana kadar kavurun sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip pilav gibi pişirin. soğumaya bırakın diğer yandan haşlanmış olan tavuğu irice didikleyin turşuyu biberi taze soğanı ,mantarı küçük doğrayın soğumuş olan şehriyelerle birlikte karıştırın mısır limon ,tuz nar ekşisini gerekirse zeytinyağında ilave ederek servis tabağına alın afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder