skip to main |
skip to sidebar
Malzemeler
- 3 adet orta boy kabak
- 1 adet soğan
- 1 domates
- 1 kaşık salça
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 2,3 kaşık pirinç
- tuz,dereotu
- sarımsaklı yoğurt
Yapılışı : kabakları kazıyın, temizleyip irice küp şeklinde doğrayın, yemeklik doğranmış soğanı ve yağı bir tencereye koyun pembeleşinceye kadar kavurun,ardından küp doğranmış domatesi ve salçayı ilave edin bir kaç dakika çevirdikten sonra kabakları ilave edin bir kaç dakikada kabakları kavurduktan sonra üzerini 1,2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin, önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.yemeği ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış dereotu ilve ederek karıştırın, ayrı yerde ezilmiş olan sarımsakları yoğurt ile birlikte karıştırıp soğumuş olan yemeğinizin üstüne dökerek servis yapın afiyet olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder