- 4 yufka
- 1 şişe maden suyu
- yarım su bardağı sıvı yağ
4 adet patlıcan ,2 adet kuru soğan, sıvı yağ 2 adet domates, tuz karabiber
Yapılışı : patlıcanları alacalı soyun küçük parçalara ayırın tuzlu suda bekletin ,kuru soğanı sıvı yağda öldürün patlıcanı ilave edin bir iki dakika kavurduktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekle hemen ardından küp doğranmış domateslerde ilave edin çok az su koyarak kaynamaya bırakın patlıcanlar yumuşayınca ocağı söndürün soğumaya bırakın, iki kat yufkanın arasına soda ve yağ karışımından sürüp 8 parçaya bölün,1 tatlı kaşığı ( tepeleme ) patlıcanlı harçtan koyun iki parmak genişliğinde sigara böreği gibi katla üstüne yağ sürerek 180 derecelik fırına verin kızarınca sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun ... :)
0 yorum:
Yorum Gönder