RSS

28 Aralık 2011 Çarşamba

PATLICANLI BÖREK

www.tips-fb.com
dr. selmanın kabul günü...sevgiler..:)
Malzemeler


  • 4 yufka
  • 1 şişe maden suyu
  • yarım su bardağı sıvı yağ
iç harcı için :
4 adet patlıcan ,2 adet kuru soğan, sıvı yağ 2 adet domates, tuz karabiber
Yapılışı : patlıcanları alacalı soyun küçük  parçalara ayırın tuzlu suda bekletin ,kuru soğanı sıvı yağda öldürün patlıcanı ilave edin bir iki dakika kavurduktan sonra tuzunu ve baharatlarını ekle  hemen ardından küp doğranmış domateslerde ilave edin çok az su koyarak kaynamaya bırakın  patlıcanlar yumuşayınca ocağı söndürün soğumaya bırakın, iki kat yufkanın arasına soda ve yağ karışımından sürüp 8 parçaya bölün,1 tatlı kaşığı ( tepeleme ) patlıcanlı harçtan koyun iki parmak genişliğinde sigara böreği gibi katla üstüne yağ sürerek 180 derecelik fırına verin kızarınca sıcak sıcak servis yapın afiyet olsun ... :)

0 yorum: