Malzemeler
- 3adet kereviz
- 1orta boy soğan
- 1 küçük garnitür
- 1 limon suyu
- 1çay bardağından az zeytinyağı
Yapılışı tencereye yemeklik doğranmış soğan ile zeytinyağını koyun kavurun ,garnitürü,yıkayıp süzün kavrulmuş olan soğan ile birlikte bir iki defa çevirıp ocağı söndürün tuzunu atın, kerevizleri soyun ortadan ikiye kesin iç kısımlarınıa dolma gibi oyun kararmamaları için limonlu suya koyun ,hazırlamış olduğunuz garnitürü sudan çıkardığınız kerevizlerin içine doldurup tencereye dizin oyduğunuz parçalarıda tencerenin içine koyun limonunuda sıkın kerevizin yapraklarınıda ince doğrıyarak en üstüne koyun 2 ,5 bardak su tuz ilavesiyle kerevizler yumuşayıcaya kadar pişirin. ılık iken dereotu ile servis yapın, afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder