RSS

25 Ocak 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ DOLMASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 3adet kereviz
  • 1orta boy soğan
  • 1 küçük garnitür
  • 1  limon suyu
  • 1çay bardağından az zeytinyağı
                                       not: resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz

Yapılışı tencereye yemeklik doğranmış  soğan  ile  zeytinyağını koyun kavurun ,garnitürü,yıkayıp süzün kavrulmuş olan soğan ile birlikte bir iki defa çevirıp ocağı söndürün tuzunu atın, kerevizleri  soyun ortadan ikiye kesin iç kısımlarınıa dolma gibi oyun  kararmamaları için limonlu suya koyun  ,hazırlamış olduğunuz garnitürü sudan çıkardığınız kerevizlerin içine doldurup tencereye dizin oyduğunuz parçalarıda tencerenin içine koyun limonunuda sıkın kerevizin yapraklarınıda ince doğrıyarak en üstüne koyun 2 ,5 bardak su  tuz   ilavesiyle kerevizler yumuşayıcaya kadar pişirin. ılık iken dereotu ile servis yapın, afiyet olsun :)

0 yorum: