Malzemeler
köfte harçı için : not: resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz
- 300 gr kadar kıyma
- 1adet kuru soğan
- yumurta
- bayat ekmek içi ( 1,2 dilim kadar )
- tuz, karabiber
- dışı için malzemeler
- küçük paket mantar
- yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 kaşık un
- isteğe göre körü
- tuz,karabiber kekik
- yarım su bardağı süt
- köfteleri bulamak için 2 kaşık un
Yapılışı : köfteyi yoğurun, mantarları temizleyip yıkadıktan sonra yan yan doğrayın,tencereye biberi ve soğanı irice doğrayın sıvı yağ ilavesiyle kavurun kavurmaya yakın 1 kaşık un ilave edin bir kaç kez çevirdikten sonra mantarları ,tuzunu kekiği,karabiberini suyunu ilave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın ,diğer tarafta yoğurduğunuz kıymayı misketten biraz büyük köfteler yapın bir tabağa 2 kaşık un koyun yaptığınız köfteleri unun içine atıp her tarafının un olmasını sağlayın kaynayan suya köfteleri yavaşça atın arzu ederseniz yarım çay kaşığı körü atabilirsiniz ( ben attım )yarım su bardağı süt atıp kaynamaya bırakın mantarlar yumuşayınca yemeğiniz olmuştur. afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder