Malzemeler
not: resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz
- 3,4 su bardağı un
- tuz
- aldığı kadar un
- iç harçı için
- 250 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- tuz ,karabiber
- yarım çay bardağı su
- Yapılışı : soğanı rendeleyin kıyma tuz ve karabiberi koyup yoğurun ,suyuda ilave edip bir kenara çekin,hamuru tuz ve su ilavesiyle yoğurun ( kulak memesi yumuşaklığında) cevizden büyük parçalara bölerek pasta tabağı büyüklüğünde açın ,içine kıyma koyup ay şeklinde kapatıp kenar kısımlarını elinizle bastırın( açılmaması için ) tavaya sıvı yağ koyup kızartın kızaran börekleri bir kağıdın üzerine çıkarın fazla ( yağını alsın diye )ayran veya çay ile servis yapın afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder