RSS

24 Ocak 2012 Salı

ÇİĞ BÖREK

www.tips-fb.com
Malzemeler
 
  not: resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz
  • 3,4 su bardağı un
  •  tuz 
  • aldığı kadar un 
  • iç harçı için 
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • tuz ,karabiber
  • yarım çay bardağı su
  • Yapılışı : soğanı rendeleyin kıyma tuz ve karabiberi koyup yoğurun ,suyuda ilave edip bir kenara çekin,hamuru tuz ve su ilavesiyle  yoğurun ( kulak memesi yumuşaklığında) cevizden büyük parçalara bölerek pasta tabağı büyüklüğünde açın ,içine kıyma koyup ay şeklinde kapatıp kenar kısımlarını elinizle bastırın( açılmaması için ) tavaya sıvı yağ koyup kızartın kızaran börekleri bir kağıdın üzerine çıkarın fazla ( yağını alsın diye )ayran veya çay ile servis yapın afiyet olsun :)

0 yorum: