MALZEMELER
- 1 su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı kuru maya
- yerım tatlı kaşığı kabartma tozu
- aldığı kadar un
Yapılışı :tezgahın üstüne döktüğünüz unu havuz yapın, tüm malzemeyi havuzun içine katıp bir güzel yoğurun yumuşak bir hamur yapın hamuru 10,15 dakika dinlendirin dinlenen hamuru 12 adet bezeye ayırın bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açın erimiş olan margarini bezelerin üstüne bir fırça yardımıyla sürün ( en üstündeki yufkaya sürmeyin) yufkaları üst üste koyun bir kenara çekin, diğer yufkalaraıda aynı işlemi uygulayın 10 dakika dinlendirin.dinlenen yufkaları 7,8 mm inceliğinde açıp kenar kısmından sıkıca rulo yapın ruloları kalın bir parmak kalınlığında kesin ,kestığıniz ruloları resimde görüldüğü gibi oval açıp iç harçını koyup boğaça gibi kapatın. hafifçe kenar kısmına basın ( açılmaması için ) kalan yağı üzerlerine sürün üzerlerine yumurta sürülmemesi gerekiyor fakat ben sürdüm 175 derecede pişirin afiyet olsun.:)yumuşacık bir börek veya poğaça oluyor
0 yorum:
Yorum Gönder