RSS

12 Ocak 2012 Perşembe

KEŞKEK

www.tips-fb.com
arkadaşım mihriye hanımın yaptığı  ege yöresine ait keşkeği sizlerle paylaşıyor :)
Malzemeler
  • 1 adet tavuk göğsü
  • yarım kg buğday
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • üzerini süslemek için 2 kaşık tereyağı 1 kaşık kırmızı toz biber veya salça
Yapılışı : akşamdan buğdayı çok güzel yıkayın, 10,15 dakika kadar kaynatıp ocağın altını söndürün üstünü örtün, tavuğu haşlayın ,didikleyin bir gece  bırakılan kabaran buğdayın içine tavukları suyunu ve tereyağını ilave edin, ,kaynamaya bırakın suyu  biterse sıcak su ilave edin,iyice kaynayıp özleşen buğdayın içine haşlanmış olan nohutları ilave edin, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağı söndürün  ayrı yerde tereyağı ile kırmızı biberi kızdırın,servis tabağına aldığınız keşkeğin üzerine dökerek servis yapın ,afiyet olsun:),

0 yorum: