arkadaşım mihriye hanımın yaptığı ege yöresine ait keşkeği sizlerle paylaşıyor :)
Malzemeler
- 1 adet tavuk göğsü
- yarım kg buğday
- 250 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
- üzerini süslemek için 2 kaşık tereyağı 1 kaşık kırmızı toz biber veya salça
Yapılışı : akşamdan buğdayı çok güzel yıkayın, 10,15 dakika kadar kaynatıp ocağın altını söndürün üstünü örtün, tavuğu haşlayın ,didikleyin bir gece bırakılan kabaran buğdayın içine tavukları suyunu ve tereyağını ilave edin, ,kaynamaya bırakın suyu biterse sıcak su ilave edin,iyice kaynayıp özleşen buğdayın içine haşlanmış olan nohutları ilave edin, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağı söndürün ayrı yerde tereyağı ile kırmızı biberi kızdırın,servis tabağına aldığınız keşkeğin üzerine dökerek servis yapın ,afiyet olsun:), 
0 yorum:
Yorum Gönder