RSS

6 Ocak 2012 Cuma

ANTAKYA USULÜ KISIR

www.tips-fb.com
 komşumuz ebru hanımın antakya usulü kısırın tarifi:) sağolsun bize yaptı muhteşem bir tarif ayrı bir lezzet fakat salçaları  ve nar ekşisinin antakyadan geldiğini söyledi  ben  tarifi aldım aynen şöyle


Malzemeler
  • 1 kg ince bulgur
  • yarım kg taze soğan
  • 1 su  bardağına yakın nar ekşisi
  • 2 su bardağına yakın zeytin yağ
  • 1 demetten fazla maydonoz
  • 4 yemek kaşığı açık biber salçası
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz ,karabiber,nane kimyon ve istediğiniz baharatlar
Yapılışı : öncelikle bulguru genişce bir tepsiye dökelim 1 su bardağı suyu döküp bulguru karıştırıp bir kenara çekelim ,diğer yandan soğanları temizleyelim ve küçük yemeklik doğruyalım,maydonozu ince kıyalım, kenara çektiğimiz dinlenmiş olan ve suyunu çeken bulgura salçaları ilave edip elimizle tepsinin üzerine bastırarak çiğ köfte yapar gibi oğuşturarak salçayı bulgura yedirelim, sırasıyla baharatları ,soğanları,ilave ederek ovmaya devem edelim ,en son olarak yağını nar ekşisini maydonozu ilave edip derin bir kaseye alıp marul ile  servis yapalım afiyet olsun .)

0 yorum: