skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- yarım kg kuzu eti
- 1 soğan
- 1kaşık salça( dolu )
- 7,,8 diş sarımsak
- tuz, karabiber,kimyon
- 2 bardak pirinç
- 3,5 bardak su,
- yarım su bardağı zeytin yağı
Yapılışı : pirinçleri yıkayın ılık tuzlu suda 15 dakika bırakın, eti bir kaba alın doğranmış soğanı,ikiye bölünmüş sarımsakları, salça,tuzu, baharatları salça ve yağı ilave edin karıştırıp bir tasın içine alın yuvarlak bir tepsinin ortasına koyun,suyu ilave edip önce harlı ateşte ,su kaynayınca kısık ateşte 35 40 dakika kadar kaynatın,üzerine bir kapak veya tepsi örtün etin bir kenarından pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra yavaşça pirinci etin etrafına ilave edin kesinlikle tası çıkarmayın üzerini örtüp pirinçler pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.pişen kebabı 5, 10 dakika bekletin tası alarak servis yapın .afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder