RSS

21 Ocak 2012 Cumartesi

DAMAT PAÇASI

www.tips-fb.com
 zerrin hanımın yaptığı börek çok güzeldi:): denemelisiniz ellerine sağlık arkadaşım:)
 
Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 1adet orta boy tavuk
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz karabiber
  • böreğin üzerine dökmek için 3,5 bardak tavuk suyu
 başemel sosun malzemesi 
 : 4 ,5 bardak tavuk suyu 50 gr tereyağı yağ,  ,1 yumurta sarısı , 3 yemek kaşığı un, yarım kahve  fincanı sirke, 2 diş sarımsak,tuz, karabiber, 
en üstüne dökmek için,
 tereyağı,toz kırmızı biber veya salça.

 Yapılışı
tavuğu haşlayın kemiklerinden ayırıp irice didikleyip tuz ve karabiber atalım  bir fırın tepsisine yufkanın uç kısımları dışarıda kalacak şekilde birinci  yufkayı serin, sıvı yağı ile yağlayıp diğer yufkayı serin yağlayın  üçüncü yufkayı  serdikten sonra tavukları yayın,aynı işlemi yaparak dördüncü ve beşinci yufkayı serin aralarını yağlayın en alttaki yufkanın uçlarını en üste kapatarak yağlayıp 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin ,fırından çıkan böreğin üzerine soğumuş olan 3,5 bardak tavuk suyunu yavaş yavaş dökün( çıtır olan yufkalar yumuşayacaktır ) ayrı yerde pişirdiğiniz  başemel sosunu üzerine dökün .tereyağı ile kırmızı toz biberi kızdırıp  böreğin üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın. afiyet olsun : )

Başemel  sosun yapılışı 50 gr tereyağını un ile birlikte  pembeleşmeden  un kokusu gidene kadar kavurun   4 bardak tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin kaynayıp  koyu boza  kıvamına  gelince yumurta sarısını tuzunu ve karabiberini ilave edip ocağı söndürün 2 diş dövülmüş sarımsak ile yarım kahve fincanı sirkeyi karıştırıp başemel sosun içine atın, :) 

0 yorum: