Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1adet orta boy tavuk
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- tuz karabiber
- böreğin üzerine dökmek için 3,5 bardak tavuk suyu
: 4 ,5 bardak tavuk suyu 50 gr tereyağı yağ, ,1 yumurta sarısı , 3 yemek kaşığı un, yarım kahve fincanı sirke, 2 diş sarımsak,tuz, karabiber,
en üstüne dökmek için,
tereyağı,toz kırmızı biber veya salça.
Yapılışı
tavuğu haşlayın kemiklerinden ayırıp irice didikleyip tuz ve karabiber atalım bir fırın tepsisine yufkanın uç kısımları dışarıda kalacak şekilde birinci yufkayı serin, sıvı yağı ile yağlayıp diğer yufkayı serin yağlayın üçüncü yufkayı serdikten sonra tavukları yayın,aynı işlemi yaparak dördüncü ve beşinci yufkayı serin aralarını yağlayın en alttaki yufkanın uçlarını en üste kapatarak yağlayıp 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin ,fırından çıkan böreğin üzerine soğumuş olan 3,5 bardak tavuk suyunu yavaş yavaş dökün( çıtır olan yufkalar yumuşayacaktır ) ayrı yerde pişirdiğiniz başemel sosunu üzerine dökün .tereyağı ile kırmızı toz biberi kızdırıp böreğin üzerine döküp sıcak sıcak servis yapın. afiyet olsun : )
Başemel sosun yapılışı 50 gr tereyağını un ile birlikte pembeleşmeden un kokusu gidene kadar kavurun 4 bardak tavuk suyunu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin kaynayıp koyu boza kıvamına gelince yumurta sarısını tuzunu ve karabiberini ilave edip ocağı söndürün 2 diş dövülmüş sarımsak ile yarım kahve fincanı sirkeyi karıştırıp başemel sosun içine atın, :)
0 yorum:
Yorum Gönder