RSS

16 Ocak 2012 Pazartesi

ŞEHRİYELİ TARHANA ÇORBASI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 kaşık kışlık  yapılmış yapılmış domates konservesi
  • yarım kaşık salça
  • 2diş sarımsak
  • 3,4 kaşık tarhana
  • yarım çay bardağı tel şehriye
  • 7,8 bardak et veya tavuk suyu ( normal suda olabilir )
Yapılışı : tarhanayı bir kase suyun içine koyup karıştırıp bir kanara erimesi için bırakın ,diğer taraftan tencereye yağı koyun salçayı koyup bir iki çevirin ardından domates sosunu koyun bir iki kere daha çevirin suyunu  kasede bekleyen  tarhanayı  ilave ederek sürekli dibi tutmasın diye karıştırın,kaynamaya başlayınca şehriyeleri atın ,5,10 dakika daha kaynatıp ocağı söndürün,servis yapacağınız zaman üzerine nane serpin ,afiyet olsun :)not.suyu koyu olursa su ilave edebilirsiniz ,eğer sulu olursa şehriye ilavesiyle koyulaştırabilirsiniz.

0 yorum: