RSS

14 Ocak 2012 Cumartesi

LAHANA KAPAMA

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1adet küçük lahana
  • 250,300 gr kıyma
  • yarım su bardağı pirinç
  • yarım bağ maydanoz
  • tuz ,karabiber,nane,isteğe bağlı pul biber
  • limon
  • 1 dolu kaşık salça
  • zeytin yağı
Yapılışı : lahanaları kök kısımlarından ayırın, bir tencere tuz ilavesiyle birlikte su doldurup ateşe koyun su kaynayınca lahanaları bütün olarak haşlayın ,lahanalar hafif yumuşayınca alın,diğer tarafta kıymayı yıkanmış pirinci küçük doğranmış soğanı,kıyılmış maydanozu ,salçayı ,baharatları, tuzu,yağı ve limon suyunu katarak yoğurun , küçük bir kasenin içine kök kısımları alınmış olan lahanayı koyun içine iç harçtan koyup lahanayı bohça gibi katlayıp  genşce bir tencereye ters kapatın yan yana dizin ,üzerine 1kaşık salça tuz 2 bardak suyu karıştırıp dökün 1 kaşık tereyağı da ilave ederek kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin.afiyet olsun :) çok kolay ,aynı zamanda lezzetli bir yemek denemelisiniz :,)

0 yorum: