RSS

19 Ocak 2012 Perşembe

ÖZBEK PİLAVI

www.tips-fb.com
Malzemeler
  • 1adet tavuk göğsü veya but nasıl isterseniz
  • 2 kase pirinç
  • 2  kaşık tereyağı
  • tuz,karabiber
  • 3 kase tavuk suyu
  • 1adet kuru soğan
  • konserve mısır
Yapılışı: pirinçleri ılık tuzlu suda yarım saat bekletin ,tavuğu haşlayın iri parçalara bölün bir tencereye küçük yemeklik doğranmış soğanları koyup pembeleşmesine yakın tavuk etlerini atıp kavurun   soğan ve eti tencerede kaşıkla düzeltin  üzerine mısırları koyun yıkanmış süzülmüş pirinçleri   yavaşça etlerin ve mısırların üzerine yayın tuzunu ve karabiberi serpiştirin, pirinçlerin kenar kısmından yavaşça tavuk suyunu ilave edin,kısık ateşte pişirin,suyunu çeken pilavı 10 dakika dinlendirin, dinlenen pilavı tencereden büyük bir servis tabağına ters çevirin, servis yapın ,afiyet olsun :)

0 yorum: