skip to main |
skip to sidebar
Dönürüm, nurten hanımın yaptığı diyarbakır yöresine ait bir dolma inanın tadına doyamıcağınız bir lezzet, bunu sizlerde yapabilirsiniz, buyrun tarifi :)
Malzemeler
- 2 - 2,5kg kaburga
- 2 kase pirinç
- 250 gr kıyma
- 2 kaşık dolu salça
- 1 demet maydanoz
- yarım su bardağı badem
- yarın su bardağı sıvı yağ
- tuz, karabiber, yeni bahar,pul biber
- üzerine sürmek için: 1 kaşık salça,2 kaşık yoğurt
- kaburganın içine sürmek için çok az tuz ile 1 yemek kaşığı ufalanmış reyhan otu
Yapılışı : bademleri sıcak suda bekletin,kabuklarını soyun ikiye ayırın,tencereye sıvı yağı koyup önce bademleri kavurun pembeleşince kıymayı ilave edin ,kıymayı da kavurduktan sonra sıcak tuzlu suda bekleyen pirinçleri yıkayıp süzün ve kıymanın içine koyun kavurun ardından salça, tuzu ve baharatları ilave edin 1 su bardağı sıcak su ilavesiyle pirinçleri yarı pişmiş hale getirip ocağı söndürün soğumaya bırakın.bu arada kaburgayı yıkayın tuz ile reyhanı karıştırıp her tarafını içine ve dışına sürün, soğumuş olan iç harcımızı kaburganın içine doldurun ve doldurduğunuz kısmı temiz bir yorgan iğnesi ile dikin, büyükçe bir tencereye su doldurup kaburgayı içine tuz ilavesiyle birlikte koyun, önce harlı ateşte sonra su kaynamaya başlayınca kısık ateşte etler pişinceye kadar pişirin, pişen kaburga dolmasını tencereden alıp salça ve yoğurdu karıştırıp her tarafına sürelim iyi kızarması için,fırın tepsisine koyup birazda kaynayan suyundan ilave ederek fırında yakmadan kızartın, kızaran kaburganızı soğuttuktan sonra keserek servis yapın. afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder