RSS

12 Ocak 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI BÖREK

www.tips-fb.com
Arkadaşım mihriye hanımdan gelen tarif çok çok teşekkür ederim.:)
Malzemeler

  • yarım kg haşhaş
  • 1kg yufka
  •  haşhaşı inceltmek için sıvı yağ
  • iç harçı için
  • 2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • sıvı yağ
  • tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı :  sıvı yağda küçük doğranmış olan soğan kavrulur ,haşlanmış olan  mercimekler ilave edilir tuzu,karabiber isteğe göre pul biber katılır ocak söndürülür, bir kenara  soğumaya bırakılır diğer yandan yufka tezgahın üstüne açılır ,sıvı yağ ile karıştırılarak inceltilmiş olan haşhaş yufkanın yarısına sürülür ,diğer yarısı üstüne kapatılır,dörde üçgen şekinde kesilir,iç harcı konularak sigara böreği gibi sarılır, yağlanmış fırın kabına konulur ,üzerine haşhaşlı yağ sürülerek 180 derecede pişirilir, tadına doyamıcağınız bir börek tarifi denemelisiniz,afiyet olsun .)

0 yorum: