skip to main |
skip to sidebar
S
evginin yaptı bu böreğin tarifini bizimle paylaştı.:)
- 1 kg yufka
- 1kg süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta,
- yarım kg lor peyniri veya beyaz peynir
- Yapılışı : sütü yağ ile karıştırın,fırın tepsisini yağlayın,yufkanın birini uç kısımları dışarıda kalacak şekilde yayın,üzerine bolca sütlü karışımdan kaşık ile dökün ,peynir serpin ikinci yufkayı serin yine sütlü karışım ardından peynir koyup böylelikle tüm yufkalar bitinceye kadar yapın,, en altta kalan yufkanın uç kısımlarını böreğin üstüne kapatıp kalan sütlü karışımın içine yumurta kırıp karıştırın böreğin üstüne sürün kare kare kesip en az 1 saat sütü çekmesi için bekleyin (, bu böreği geceden yapıp bekletirseniz daha güzel olur ) sütü çeken böreği 180 derecede pembeleşip kabarana kadar pişirin.afiyet olsun : )
- not:bu görünen börek 4yufkayla yapılmış. ben size tam tarifini verdim daha kalın oluyor aynen su böreği gibi :)
0 yorum:
Yorum Gönder