RSS

13 Ocak 2012 Cuma

MUZLU CESKEK

www.tips-fb.com
Malzemeler     arkadaşım mihriye hanımın yaptığı  keki  bizimle paylaştığı için çok çok teşekkürler :)
  • 1 paket eti burçak büsküvi
  • 50 gr margarin  (oda sıcaklığında )
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 300 gr tatlı lor
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pakey vanilya
  • üzerine koymak için
  • 1 adet muz
  • 1 paket muzlu jöle
Yapılışı : büsküvileri elinizle kırıp ufalayın,yumuşamış margarinle birlikte yoğurup kelepçeli bir kalıba elinizle iyice basarak yerleştirin, diğer yandan yumurtayı,şekeri bir tel çırpıcısıyla çırpın sırasıyla yoğurdu, loru,labne peynirini,vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek karıştırın ,daha önce yaptığıunız büsküvilerin üzerine dökerek  su dolu fırın kabının içine ( üzeri çatlamasın diye ) kek kalıbınızı koyup 180derecede pembeleşinceye kadar pişirin , ayrı yerde jölenizi üzerindeki tarife göre yapın muzu ince dilimler halinde doğrayın fırından çıkan ceskekinzin üzerine yerleştirin ardından jölenizi muz dlimlerinin üzerine döküp buzdolabına kaldırıp jölenizin donmasını bekleyin, servis zamanı kelepçeli kalıbı açıp dilimliyerek servis yapın afiyet olsun :)

0 yorum: