not: resmin üzerine tıklayarak büyültebilirsiniz
Malzemeler
- yarım su bardağından fazla tel şehriye
- 2adet domates veya kışlık hazırladığımız domates rendesi
- 1kaşıksalça
- sıvı yağ veya tereyağı
- tuz ,karabiber
Yapılışı : tencereye yağı şehriyenin yarısını koyup şehriyeler pembeleşene kadar kavurun ardından salça ve domatesi atın bir iki çevirdikten sonra göz kararıyla suyunu (et veya tavuk suyuda olabilir ) ilave edin su kaynayınca şehriyeleri tuzunu koyun şehriyeler pişinceye kadar kaynatın ( şehriye az gelirse suyun azlığına veya çokluğuna göre ayarlayabilirsiniz) çorbanın inmesine yakın arzu ederseniz kıyılmış maydanoz ile servis yapabilirsiniz. afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder