RSS

5 Ocak 2012 Perşembe

YUFKALI PİLAV

www.tips-fb.com

Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 bardak et suyu veya tavuk suyu
  • 2 kaşık tereyağı
  • istediğiniz  kadar  badem 
  • 1 adet yufka
  •  tuz
Yapılışı : pirinçleri birkaç kere yıkayın tuz atılmış ılık suda 15, 20 dakika bekletin, bademleri sıcak suda bekletip kabuklarını soyun,çok az yağda pembeleştirin bir kenara çekin,tereyağı ile pirinci kavurup et suyu ve tuzunu atıp kısık ateşte pişirin demlenmeye bırakın, bir kek kalıbını yağlayın bademleri sıralayın  üzerine  yufkanın uç kısımları dışarıda kalacak şekilde  yerleştirin,pilavı havalandırarak karıştırıp kalıbın içine koyun üstüne dışarıda kalan yufkaları kapatıp fırça ile yağlayıp 170 derecelik fırına verin pembeleşene kadar  pişirin soğumaya yakın dilimleyerek servis yapın . afiyet olsun :)
not:arzu ederseniz pilavın içine tavuk eti koyabilirsiniz :)
  

0 yorum: