Malzemeler
- şerbeti için
- 3 bardak şeker
- 3 bardak su
- 2,3 damla limon suyu
- hamuru için
- 2,5 bardak irmik
- 1 bardak yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 bardak şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- üzerine koymak için fıstık
Yapılışı : önce şerbeti yapın,şeker ile suyu bir tencereye koyun kısık ateşte 15,20 dakika kaynatın limonunu sıktıktan 5 dakika sonra söndürüp soğumaya bir kenara çekin ,diğer tarafta hamur malzemelerinin hepsini derin bir kabın içinde birebirlerinle özleşinceye kadar karıştırın ,sert bir hamur oluyor yağlanmış kare borcamın içine döküp ellerinizi ıslatarak borcamın içine düzgünce yayın üzerinin sert olması için 1 avuç toz şekerini üzerine serpiştirin, fıstıkları ikiye ayırarak şambalinin üzerine sıralayın, fırınınızı 180 dereceye getirip pembeleşene kadar pişirin, fırından çıkarır çıkarmaz soğuyan şerbeti üzerine yavaşça dökelim,şerbeti çeken tatlıyı ince dilimler halinde kesip servis yapalım afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder