skip to main |
skip to sidebar
- Malzemeler
- 1kg yufka
- yarım kg ıspanak
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- tuz, karabiber,pul biber
- içine konulucuk sosu
- 3 yumurta
- 1su bardağı
- 1su bardağı sıvı yağ
- 1su bardağı erimiş margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 şişe soda
Yapılışı : önce ıspanağı yıkayın ince doğrayın ,bir tencereye küçük doğranmış soğanı koyup kavurun ,ardından kıymayı ilave edin onuda bir kaç kere çevirip kavurun ,tuzunu ve baharatlarını atıp ocağı söndürün, yağlanmış fırın tepsisine yufkanın birini yayın,iç malzemenin hepsini karıştırıp, yufkanın üstüne bir miktar sürün ,ikinci yufkayı koyun,iç sıvı malzemeden sürün ıspanaklı malzemeyi üçe bölüp bir kısmını koyup yine iki yufka ve iç malzeme sürüp ıspanaklı malzemeyi koyun böylelikle iki yufkada bir iç harçından koyarak böreği bitirin en üstüne sıvı harçtan sürüp dilimleyip 180 derecede pembeleşene kadar pişirin afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder