RSS

7 Ocak 2012 Cumartesi

ŞEKERPARE

www.tips-fb.com
 Malzemeler
  • 1 kg şeker,1 çay bardağı hamura kalanı şerbete
  • 3 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un
Yapılışı : bir derin kabın içine yumurtaları kırıp 3çay bardağı şekeri, kabartma tozunu, yağı,vanilyayı  koyup     ele  yapışmayacak bir hamur yapalım, ceviz büyüklüğünde parçaları elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim üzerlerine birer fındık koyup 170 derecede  pişirelim, ,kalan şekeri 5 bardak su ile çok kaynatmadan şerbet yapalım,  bir kaç damla limon suyu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım ,fırından aldığımız şekerpareler ılınınca soğumuş olan şerbeti üzerine yavaşça döküp  şerbetini çekmesini bekliyelim şerbeti çeken tatlılar servise hazırdır ,afiyet olsun :) 

0 yorum: