- patlıcan,kabak, biber,havuç, patates,sayı vermiyorum dilediğiniz kadar kalabalığınıza göre yapabilirsiniz herkesin bildiği gibi ,patlıcanları alacalı soyup boyuna dörde bölün her parçayı da dörde bölüp tuzlu suda acısı gitsin diye bekletin, patatesleri soyup elma diliminden ince doğrayın onuda ayrı bir tuzlu suya koyun ( patatesler kıtır olsun diye ) kabakları ,havuçları halka halka kesin biberleri ortadan boyuna kesip ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın istediğiniz boyda kesin,derince bir tavaya sıvı yağın koyup hepsini ayrı ayrı kızartın ,bir servis tabağına koyup ,diğer yandan sarımsaklı yoğurt yapıp kızartmaların üzerine dökün ,afiyet olsun :)
20 Ocak 2012 Cuma
YOĞURTLU KIZARTMA
Malzemeler
Etiketler:
kızartmalar,
Mezeler
0 yorum:
Yorum Gönder