- 50 gr yumuşak margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu
- 3 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1paket vanilya
Yapılışı : önce şerbeti kaynatın inmesine yakın limonu sıkın soğuması için bir kenara çekin , hamur için tüm malzemenin hepsini birden yoğurun, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın, ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak elinizle top şeklinde yaparak yağlanmış fırın tepsisine koyun, üzerlerine ceviz, veya fındık
koyarak180 derecede pişirin, tatlıyı fırından çıkarıp hemen soğumuş olan şerbeti dökün,üstünü örtün ,arada bir tatlıları ters cevizin şerbetini çekmesini sağlayın, şerbetini çeken tatlıyı servis yapabilirsiniz.afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder