skip to main |
skip to sidebar
inanılmaz lezzetli bir pilav ana yemeği gibi yanında salata ve ayran ile tek başına yiyebilirsiniz :)
Malzemeler
- 6,7 adet orta boy mantar
- 2 bardak pirinç
- 1 adet kuru soğan
- istediğiniz kadar haşlanmış tavuk
- 2 kaşık tereyağı
- tuz ,karabiber
- 1,2 damla limon suyu
- yarım çay kaşığı toz şeker
Yapılışı : pirinçleri yıkayın,10 dakika sıcak tuzlu suda bekletin,mantarları yıkayıp temizleyin ,tencereye 1 kaşık yağı koyun ince kıyılmış soğanları sararıncaya kadar kavurun haşlanmış küp kesilmiş tavukları, ilave ederek kavurun ardından, ikiye bölünmüş yan yan kesilmiş olan mantarlarıda koyduktan sonra bir iki dakika kavurun(,tavuklar pişinceye kadar) diğer taraftan kalan 1 kaşık tereyağıyla pilavı kavurun, hazırladığınız mantarlı sosunuzu tuzunu ,karabiberini ve 3 bardak suyunu ilave edin, önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pişirin,piştikten sonra demlenmeye bırakın servis yapacağınız zaman dereotu ile servis yapın :)
0 yorum:
Yorum Gönder